Auteurs in de dop, dit bericht is voor jullie!

Onmisbare animatie op het Brussels Games Festival, de Protozone is de ideale plek om de spellen van morgen te ontdekken!

Dit jaar worden 16 prototypes geselecteerd om deel te nemen aan de Gouden Meeple Pis-wedstrijd, die na 5 jaar afwezigheid terugkeert!

De inschrijvingen voor de Protozone zijn geopend, u heeft tot 30 juni 2024 om 23.59 uur om het formulier op onze website in te vullen!

Een selectie zal vervolgens worden gemaakt door het comité van het Brussels Games Festival en de kandidaten zullen uiterlijk op 10 juli op de hoogte worden gebracht van de beslissing van het comité, ongeacht de uitkomst.

Wedstrijd

Voor deze editie van 2024 wordt onze winnaar van de Meeple Pis d’Or zowel door het publiek als door een jury van professionals uit de spelwereld (auteurs, academici, verenigingen, enz.) gekozen. Beide partijen tellen voor 50% van het totale aantal punten mee.

Bezoekers van het festival ontvangen een stembiljet om hun favoriete spel te kiezen uit de prototypes die ze hebben gespeeld. Hoe meer prototypes ze testen, hoe zwaarder hun stem zal wegen.

De stemming sluit op zondag 25 augustus om 15.00 uur en de prijsuitreiking vindt plaats rond 17.00 uur.

De winnaar van de Protozone van de BGF-editie van 2024 kwalificeert zich ook voor deelname aan de Creators Contest, georganiseerd door La Ruche Ludique tijdens de 2025-editie van FLIP in Parthenay.

Inschrijving

Hier is het reglement, dat absoluut gelezen moet worden vóór inschrijving.

De link naar het formulier is hier te vinden.

Aanvragen

En als u vragen heeft, aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar protozone@brusselsgamesfestival.be