PROTOZONE

Het BGF steunt de creatie van spellen. Om de spellen van morgen te ontdekken, is er een hele zone toegewijd aan nieuwe creaties die nog in ontwikkeling zijn. Een opportuniteit voor auteurs, beginners of al gevestigdge waarden, om hun spellen te testen en uitgevers te ontmoeten. Het is ook een mooie gelegenheid voor het publiek om kennis te maken met de weg die een spel moet afleggen om uitgegeven te kunnen worden.

Stel een prototype voor

Bent u spelauteur of heeft u één of meerdere prototype(s) die u wilt voorstellen? Om uw kandidatuur in te dienen:

  • Download het reglement in PDF-formaat en lees het grondig door.
  • Bent u akkoord met het reglement en wilt u zich inschrijven, vul dan het elektronische inschrijvingsformulier in.

Belangrijke data die u moet onthouden:

  • Zondag 3 juni om middernacht CET: einde van de inschrijvingen. Na dit tijdstip worden er geen kandidaturen meer in overweging genomen.
  • Zondag 24 juni: communicatie van de resultaten via e-mail.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar Alexis die u met plezier te woord zal staan:

Gouden Meeple’ken Pis

Het Gouden Meeple’ken Pis is een wedstrijd die georganiseerd wordt voor spelontwerpers. De bezoekers van het BGF mogen hun favoriete prototype kiezen in de Protozone. De winnaar mag naar het ProtoLab op het Spellenfestival van Cannes (FIJ) dat plaatsvindt van 20 tot 25 februari 2019.

Het ProtoLab is een ruimte voor uitwisseling en experimentatie, die bedoeld is om het werk van spelauteurs te promoten, om hen kennis te laten maken met professionals en met het publiek, en om hen te introduceren aan het reilen en zeilen van de spellenindustrie.
Share This